Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Ζευγάρι μετά από λάθος βρέθηκε με 120.000 δολάρια στον λογαριασμό του

Ξόδεψε τα δολάρια

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη με ένα ζευγάρι στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ. Το ζευγάρι κατηγορείτε για κλοπή, αφού ξόδεψαν ένα ποσό κάπου στις 120.000 δολάρια που είχαν μπει κατά λάθος στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Η αστυνομία κάνει λόγο για κλοπή γιατί το ζευγάρι δεν ήρθε σε επαφή με την τράπεζα όταν βρήκε το πόσο στον τραπεζικό της λογαριασμό. Όπως αναφέρει το CNN, η γυναίκα δήλωσε στις αρχές ότι τα χρήματα δαπανήθηκαν, μεταξύ άλλων, για την αγορά ενός τροχόσπιτου, την αγορά ενός SUV, δύο γουρούνων και ενός τρέιλερ για αυτοκίνητο. Οι αγορές έγιναν στο διάστημα από της 3 έως 19 Ιουνίου.

Το ζευγάρι είχε αφήσει και ένα περιθώριο μερικών ημερών στην τράπεζα να διορθώση το λάθος, αφού αυτό είχε συνέβη στις 31 Μαΐου. Μάλιστα, το λάθος είχε συμβεί όταν ένας πελάτης στη Τζόρτζια έκανε κατάθεση του ποσού 120.000 δολαρίων αλλά η τράπεζα έβαλε λάθος αριθμό λογαριασμού. Κάπως έτσι βρέθηκαν τα λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό του ζευγαριού.

Όταν ο πελάτης επικοινώνησε με την τράπεζα για να ρωτήσει για την κατάθεση που είχε κάνει, οι αρμόδιοι ανακάλυψαν ότι τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στον λογαριασμό του ζευγαριού. Τότε, η τράπεζα απευθύνθηκε στο εν λόγω ζευγάρι.

Η τράπεζα μίλησε με την γυναίκα στις 21 Ιουνίου και αυτή τους είπε τα έξης:

«Δεν είχε τα χρήματα γιατί είχε πληρώσει λογαριασμούς».

Μάλιστα, η γυναίκα υποστήριξε ότι μέρος του ποσού πήγε, επίσης, για να πληρωθούν λογαριασμοί και να επισκευαστούν αυτοκίνητα ενώ έδωσαν 15.000 δολάρια σε «φίλους που τα χρειάζονταν». Τουλάχιστον, δεν τα έφαγαν όλα μόνοι τους!

Η γυναίκα υποσχέθηκε στην τράπεζα ότι θα προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία για την αποπληρωμή των οφειλομένων. Κάπου εκεί ήταν και η τελευταία τους επικοινωνία. Η τράπεζα προσπάθησε πολλές φορές να έρθει σε επαφή μαζί τους, εκείνοι… εξαφανίστηκαν και κάπως έτσι αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του ζευγαριού.

Το ζευγάρι συνελήφθη και αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες, καθεμία από τις οποίες τιμωρείται με έως 10 χρόνια φυλάκιση. Οι δύο τους έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση 25.000 δολαρίων ο καθένας και θα παραπεμφθούν σε δίκη.