Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Ζάνα, η γυναίκα από τον 19ο αιώνα που έζησε στον Καύκασο ήταν μισός άνθρωπος μισός πίθηκος

Ζάνα φωτογραφία

Εκατοντάδες εξερευνητές, θεωρητικοί και φανατικοί έχουν περάσει τη ζωή τους ψάχνοντας για το περίφημο <<big foot>>.

Αλλά ένας κορυφαίος γενετιστής έρχεται να μας παρουσιάσει ότι έχει βρει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό ή μάλλον αυτή, θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από ένας μύθος.

Ο καθηγητής Μπράιαν Σάικς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ισχυρίζεται ότι μια πανύψηλη γυναίκα που ονομάζονταν Ζάνα και έζησε τον 19ο αιώνα στη Ρωσία και φάνηκε να είναι <<μισός άνθρωπος, μίσος πίθηκος>>, θα μπορούσε να ήταν το θρυλικό Yeti.

Ζάνα φωτογραφία

Οι μαρτυρίες από την εποχή εκείνη αναφέρουν για μια αρκετά ψηλή γυναίκα που ζούσε στα βουνά του Καυκάσου μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας και έχει <<όλα τα χαρακτηριστικά ενός άγριου ζώου>>, ενώ καλύπτεται από πυρόξανθα μαλλιά.

Οι επιστήμονες που μελέτησαν το γενετικό υλικό της γυναίκας έφθασαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για την ανάμειξη του ανθρώπινου γενετικού υλικού με αυτό ενός πιθήκου.

Αυτή η νέα ανακάλυψη οδηγεί τους υποστηρικτές της θεωρίας της ύπαρξης του Μεγαλοπόδαρου στο να εμμένουν στις θέσεις τους, έχοντας πλέον και τα αποτελέσματα της εξέτασης του γενετικού υλικού να το αποδεικνύουν.

Ο καθηγητής Bryan Sykes του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστηρίζει ότι η γυναίκα, που ονομαζόταν Ζάνα, ζούσε στη Ρωσία και ήταν μισή άνθρωπος και μισή πίθηκος, αναφέροντας πως έτσι ξεκίνησε ο μύθος για την ύπαρξη του Μεγαλοπόδαρου.

Τοποθεσία που ζούσε η Ζάνα

Τον ισχυρισμό αυτόν έρχονται να ενισχύσουν τα αποτελέσματα από το DNA του γιου της γυναίκας, αλλά και της εγγονής της, που φαίνονται να μην διαφέρουν σημαντικά με τα δικά της.

Την ίδια στιγμή, αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο είδος προήλθε από την Αφρική, υπολογίζοντας ότι οι πρώτοι απόγονοι έφτασαν στην περιοχή πριν από περίπου 100.000 χρόνια και ζούσαν σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Καυκάσου.

Ωστόσο, άλλοι γενετιστές εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε αυτά τα ευρήματα, καθώς υποστηρίζουν πως αν υπήρχε ένα τέτοιο είδος στην πλανήτη τότε θα είχε σίγουρα εντοπιστεί.

Μεγαλοπόδαρος

Ενώ, την ίδια στιγμή, αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχει επιβιώσει μια φυλή που έχει μείγμα ανθρώπινου και ζωώδους γενετικού υλικού.