Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Υποψήφιος για τον ρόλο του Μπάτμαν ο Στίβεν Σιγκάλ στην ταινία του Τιμ Μπάρτον

Στίβεν Σιγκάλ ως Μπάτμαν

Μπορείτε να φανταστείτε στον ρόλο του Batman τον γνωστό ηθοποιό ταινιών δράσης Στίβεν Σιγκάλ; Και όμως από το στούντιο της Warner είχε περάσει και αυτό το όνομα για να υποδυθεί τον υπερήρωα στην πρώτη ταινία του.

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις σχετικές με την ταινία, ο σεναριογράφος Σαμ Χαμ μίλησε στο SyFy Wire για το γεγονός πως στη Warner υπήρχε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για την εικόνα του ήρωα σε σχέση με αυτή που τελικά είδαμε.

Πρώτου ληφθεί η απόφαση, ώστε να συνεργαστούν ξανά ο Μάικλ Κίτον και ο Τιμ Μπάρτον μετά την πετυχημένη ταινία του <<Σκαθαροζούμη>>, το στούντιο είχε προτείνει για ένα διάστημα μια άλλη ιδέα σύμφωνα με την οποία η ταινία θα στηριζόταν αποκλειστικά στην δράση και καθόλου στον χαρακτήρα του Μπρους Γουέιν. Ο πρωταγωνιστής δηλαδή θα φορούσε συνέχεια την στολή και γι’ αυτό σύμφωνα με το στούντιο θα έπρεπε να διακρίνεται το ταλέντο του στις πολεμικές τέχνες. Γι’ αυτό και ένα όνομα που συζητήθηκε τότε, ήταν του ανερχόμενου εκείνη την περίοδο σταρ ταινιών δράσης, Στίβεν Σιγκάλ.

<<Υπήρχαν πολλοί στη Warner που ήθελαν να δώσουν το ρόλο σε έναν action star. Έβλεπαν το ρόλο μόνο ως Batman και όχι ως Μπρους Γουέιν. Δε σκέφτηκαν καθόλου το δεύτερο κομμάτι, ούτε το γεγονός πως στις σκηνές δράσης θα χρησιμοποιούσαμε κάποιον stunt, οπότε δε χρειαζόμασταν τις ικανότητες κάποιου action star. Ένα από τα ονόματα που μας πρότειναν για το ρόλο ήταν ο Στίβεν Σιγκάλ. Μπορεί να μοιάζει αστείο σήμερα, άλλα ήταν σχετικά φρέσκος στο χώρο και θεωρούνταν πολύ καλή επιλογή από το στούντιο. Δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να προβάρει το ρόλο, αλλά το όνομά του συζητήθηκε για καιρό>>.

Ευτυχώς ο Μπρους Γουέιν κέρδισε, και μαζί του όλοι η σινεφίλ.