Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Το θρυλικό Τέρας <<Τσουπακάμπρα>>

Τσουπακάμπρα

Πολλά έχουν ειπωθεί για το μυθικό chupacabra, Πρόκειται για αστικό μύθο που έκανε την εμφάνισή τους στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στη Βόρεια Αμερική. Περιγράφεται ως ένα πλάσμα, στο μέγεθος μιας μικρής αρκούδας και με μία σειρά από αγκάθια κατά μήκος της πλάτης του, που ξεκινούν από το λαιμό και καταλήγουν στην ουρά του. Το όνομα του προέρχεται από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα

Οι πρώτες επιθέσεις, τουλάχιστον οι πρώτες που γνωστοποιήθηκαν, είχαν μια ακολουθία. Γίνονταν σε κοπάδια από πρόβατα και κατσίκες την νύχτα και τα ανίσχυρα θύματα βρίσκονταν στεγνά από αίμα. Αυτές οι αρχικές γνωστές επιθέσεις συνέβησαν το Μάρτιο του 1995 στο Πουέρτο Ρίκο.

Καθώς οι επιθέσεις είναι εκατοντάδες, κανένα Chupacabras δεν έχει γίνει δυνατό να αιχμαλωτισθεί. Οι ειδικοί έχουν εξετάσει εκατοντάδες μαρτυρίες, χωρίς όμως αυτές να βοηθήσουν στο να γίνει μια βιολογική και ζωολογική ταξινόμηση. Σύμφωνα πάντως με το Discovery News, αυτό που πιστεύεται ότι είναι το chupacabra, δεν είναι τίποτα άλλο από άγρια σκυλιά με κάποιο είδος ασθένειας, ενώ ανάλογη θεωρία έχει διατυπώσει και το πανεπιστήμιο του Michigan.