Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

<<Το πείραμα της Φιλαδέλφειας>> Το πλοίο που ταξίδεψε στο χωροχρόνο

Αντιτορπιλικό Ελντριτζ

Πολλά έχουν ειπωθεί για το πείραμα της Φιλαδέλφειας το οποίο είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 1943. Όλα ήταν έτοιμα στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας τον Η.Π.Α με το αντιτορπιλικό ονόματι Έλτριτζ πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο για να γίνει το <<πειραματόζωο>>.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το <<πείραμα της Φιλαδέλφειας>>, μερικές εξ’ αυτών λένε πως ήταν πείραμα τηλεμεταφοράς, πείραμα οπτικής εξαφάνισης και άλλες πως πρόκειται για πείραμα χωροχρονικής μετακίνησης. Οι ιστορίες περιγράφουν το πλήρωμα που συμμετείχε στο πείραμα να φλέγεται, να κείτονται ενωμένοι με τα μέταλλα του πλοίου, να είναι αναίσθητη ή σε κώμα και άλλοι ότι εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται μετά από ώρες, φυσικά δεν έλειπαν και τα μεταγενέστερα βαριά ψυχολογικά προβλήματα.

Το πείραμα της Φιλαδέλφειας

Το πλοίο κυριολεκτικά εξαφανίστηκε μπροστά από τα έκπληκτα μάτια των θεατών από το λιμάνι την Φιλαδέλφειας, ταξίδεψε 350 χιλιόμετρα μακριά, μέχρι το Νόρφολκ της Βιρτζίνια και επανεμφανίστηκε 18 λεπτά αργότερα, έχοντας γυρίσει από ένα ταξίδι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα απαιτούσε περισσότερες από 24 ώρες.

Ολοκληρώνοντας να τονίσουμε ότι το Αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό, δεν αποδέχεται την ύπαρξη του πειράματος. Πολλοί ερευνητές έχουν μαζέψει στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο. Ένα από αυτά είναι το εκτόπισμα του σκάφους. Κατά τη διάρκεια της Αμερικάνικης κατοχής του, από το 1943 έως το 1951 είχε εκτόπισμα 1520 τόνων. Όταν πέρασε σε Ελληνική κατοχή είχε εκτόπισμα 1240 τόνων. Οι 380 τόνοι διαφορά ήταν σίγουρα φορτίο από τον εξοπλισμό του σκάφους. Μπορεί φυσικά να μην ήταν κάτι το αξιόλογο ή το περίεργο, αλλά πιθανότατα ήταν κάτι που δεν ήθελαν να πουλήσουν.