Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Τα μυστικά Όπλα των Ναζί

Βομβαρδιστικό στελθ

Είναι γεγονός πως οι Ναζί είχαν ένα κρυφό οπλοστάσιο έτοιμο να αλλάξουν την ροή του πολέμου. Οι μηχανικοί του Χίτλερ ήταν υπεύθυνοι για ένα από τα ποιο φιλόδοξα προγράμματα ανάπτυξης οπλικών συστημάτων, τα οποία όπως αποκαλύπτεται ήταν τόσο προηγμένα τεχνολογικά, ώστε να μοιάζουν με σύγχρονα.

Horten Ho 229 stealth

Βομβαρδιστικό

Από τα κρυφά χαρτιά του Χίτλερ, ήταν το πρώτο αεροπλάνο “στελθ” η κατασκευή του όποιου κόστισε στην λουφτβάφε μισό εκατομμύριο μάρκα. Το Horten 229 πετούσε στα 49.000 πόδια σε ταχύτητες 600 mph. Ήταν εξοπλισμένο με δυο στροβιλοκινητήρες, δυο κανόνια, ρουκέτες και R4M. Την πρώτη πτήση την πραγματοποίησε το 1944 όμως καθώς εμφάνισε πολλά προβλήματα αποσύρθηκε.

Fritz-X radio guided bomb

Έξυπνη βόμβα

Θεωρείτε η πρώτη έξυπνη βόμβα. Η Fritz-X ήταν μια βόμβα 3.450 λιβρών εξοπλισμένη με ένα ραδιοφωνικό δέκτη και εξελιγμένα συστήματα ελέγχου που βοηθούσαν τον οδηγό να βρει τον στόχο. Η χρήση του Fritz-X ήταν περιορισμένη στον πόλεμο καθώς τα αεροσκάφη της λουφτβαφε που μπορούσαν να μεταφέρουν την βόμβα ήταν περιορισμένη.

Τηλεκατευθυνόμενη νάρκη

Τηλεχειριζόμενο Τανκ

Είναι ο <<Γολιάθ των Ναζί>>, αν και δεν ήταν κάποιο ογκώδες τανκ. Το λεγόμενο Doodlebug, σύμφωνα με τους αμερικάνους, λειτουργούσε με σύστημα τηλεχειρισμού. Σχεδιάστηκε για να μπορεί να μεταφέρει 133- 220 κιλά ισχυρών εκρηκτικών και χρησιμοποιήθηκε για των εντοπισμό ναρκοπεδίων και εκρηκτικών. Οι Γερμανοί κατασκεύασαν πάνω από 7.000 <<Γολιάθ>> και θεωρείται ότι αυτο άνοιξε το δρόμο για τα τηλεκατευθυνόμενα όπλα.

Messerschmitt Me 163 Komet

Πυραυλοκίνητο αεροσκάφος

Τέλος οι Ναζί στα τέλη της δεκαετίας του 1930 είχαν κατασκευάσει ένα πυραυλοκίνητο αεροσκάφος, το Messerschmitt Me 163 Komet μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα έως και 700 μίλια την ώρα. Ενδεικτικά, το ταχύτερο αεροσκάφος των Αμερικανών δεν μπορούσε να υπερβεί τα 400 μίλια ανά ώρα. Περισσότερα από 300 komet δημιουργήθηκαν εξοπλισμένα με δύο κανόνια 30 χιλιοστών. Το komet ενώ μπορούσε να κάνει ελιγμούς και να αποφεύγει τα πυρά των Συμμάχων, ωστόσο ήταν υπερβολικά γρήγορο για να πετύχει τον στόχο που καταδίωκε.