Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Τα 10 ποιο έξυπνα σκυλιά με βάση την ράτσα τους

Δεν υπάρχει σκύλος που να μην είναι αξιολάτρευτος, δύσκολα ίσως να ξεχωρίσεις κάποιο. Ποια είναι όμως τα ποιο έξυπνα σκυλιά; Οι επιστήμονες απαντούν.

Κάθε ράτσα σκύλων έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, κάποια ίσως να είναι ποιο έξυπνα λόγο της ράτσας τους. Έτσι όταν πρέπει να υπακούσουν ή να εκπαιδευτούν τότε μιλάει η ράτσα του σκύλου και η υπακοή γίνεται ποιο εύκολη.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποίησε ο καθηγητής του πανεπιστημίου της βρετανικής Κολομβίας, Στάνλεϊ Κορέν ο οποίος με το έργο του έχει αφήσει το στίγμα του στον κλάδο της ζωοφιλίας. έχει δημιουργηθεί μια λίστα με τις πλέον έξυπνες ράτσες σκύλων. Σύμφωνα με αυτή κάποιες ράτσες εκπαιδεύονται ποιο εύκολα από κάποιες άλλες, για να δούμε παρακάτω τις 10 ποιο έξυπνες ράτσες:

1. Border Collie

border collie

2. Poodle

poodle

3. German Shepherd

german shepherd

4. Golden Retriever

golden retriever

5. Doberman Pinscher

doberman

6. Shetland Sheepdog

shetland sheepdog

7. Labrador Retriever

Labrador Retriever

8. Papillon

Papillon

9. Rottweiler

rottweiler

10. Australian Cattle Dog

australian cattle dog

Βέβαια στην επιλογή σκύλου πρέπει να ληφθούν και άλλοι παράγοντες υπόψιν ως προς την εκπαίδευση τους. Ο κυριότερος παράγοντας στην επιλογή σκύλου είναι η σχέση του κατοικιδίου με το αφεντικό του, και αυτή προσδιορίζεται από τις ανάγκες που έχουν και οι δύο. Δεν είναι δηλαδή μόνο θέμα ράτσας άλλα και φάτσας, πως άλλωστε να αντισταθείς σε μια γλυκιά φαταούλα που προσπαθεί να σε κερδίσει.