Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί

υπερωκεάνιο τιτανικός

Ο Τιτανικός μπορεί να βυθίστηκε τη νύχτα της 14ης Απριλίου προς το πρωί της 15ης Απριλίου 1912 στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη του παρθενικό ταξιδιού του από το Σαουθάμπτον με τελικό προορισμό την Νέα Υόρκη. Ο Τιτανικός είχε επιβαίνοντες 2.224 από τους όποιους βρήκαν τραγικό θάνατο περισσότεροι από 1500 άνθρωποι.

Μπορεί όμως κάποιος να έχει προβλέψει αυτήν την τραγωδία 14 χρόνια πριν; Ο Αμερικάνος συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον με το έργο του <<Futility>>(Ματαιότητα) το 1989, κατάφερε με απίστευτο τρόπο να περιγράψει με λεπτομέρειες το τραγικό τέλος ενός παρθενικού ταξιδιού όμοιου με αυτό του Τιτανικού.

Η Ιστορία της νουβέλας επικεντρώνεται στο υπερωκεάνιο που ονομάζεται <<Τιτάν>>! Ήταν το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπου και πρακτικά αβύθιστο. Ένα πλοίο με 19 στεγανά και ακόμη και 9 από αυτά να πλημμύριζαν με νερό το πλοίο θα μπορούσε να συνεχίσει να πλέει. Είχε μονο 24 σωστικές λέμβους. Το ναυάγιο στο βιβλίο πραγματοποιείται ένα γαλήνιο βράδυ του Απρίλη, οπότε συγκρούεται με ένα παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό και βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι! Επέζησαν μόνο 13 επιβάτες!

Επιστρέφοντας στην πραγματικότητα, το 1912 ο Τιτανικός ήταν κατασκευασμένος πάνω σε 19 στεγανά και ακόμη και 9 από αυτά να γεμίσουν νερό δεν θα τον βύθιζαν. Υπήρχαν μόνο 20 σωστικές λέμβοι, βυθίστηκε τη νύχτα της 14ης Απριλίου, στο Βόρειο Ατλαντικό μετά από σύγκρουση με παγόβουνο!

Ανατριχιαστικό ή απλώς σύμπτωση ενός συγγραφέα που κατάφερε να περιγράψει το μεγαλύτερο ναυάγιο 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί.