Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Ο μύθος του Μπίλι δε Κιντ 1859-1881

Μπίλι δε Κιντ

Ο Πιστολέρο της άγριας δύσης, που πέρασε στην σφαίρα του θρύλου. Η καριέρα του στην παρανομία ήταν σύντομη και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς Αμερικάνους δημιουργούς από τον χώρο της λογοτεχνίας, της μουσικής και του κινηματογράφου.

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για την πραγματική ζωή του Μπίλι δε Κιντ ή αλλιώς Χένρι ΜακΚάρτι όπως ήταν το πραγματικό του όνομα. Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1859 από γονείς Ιρλανδικής καταγωγής στην πόλη της Νέα Υόρκη.

Οι εγκληματικοί του πορεία ξεκίνησε με μικροκλοπές πριν τον πρώτο του φόνο. Αυτός διαπράχτηκε τον Αύγουστο του 1877 έξω από ένα σαλούν όπου δολοφόνησε έναν σιδερά. Συλλαμβάνεται και φυλακίζεται όμως καταφέρνει να δραπετεύσει στο αχανές Νέο Μεξικό. Εκεί ουσιαστικά ξεκίνησε και ο μύθος του διαβόητου Μπίλι δε Κιντ.

Σε εκείνα τα μέρη οι αιματηροί καβγάδες ανάμεσα στους ιδιοκτήτες γης και ράντζων, στους διεφθαρμένους σερίφηδες ,στους δημάρχους και τους κυβερνήτες για τον έλεγχο της κομητείας Λίνκολν ήταν καθημερινότητα. Ο Μπίλι δε Κιντ έγινε μέλος τον <<Regulators>> μιας ομάδας που διεκδικούσε την θέσπιση κανόνων και για την προστασία των αδυνάτων, κυρίως Μεξικανών και Ινδιάνων.

Ο Μπίλι μπορεί να ξεκίνησε σαν απλώς στρατιώτης αλλά δεν άργησε να αναλάβει την ηγεσία. Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν φήμες πως ήταν Μεξικανός και πως χειρίζεται καλύτερα από τον καθένα το εξάσφαιρο. Έλεγαν πως με αυτό είχε σκοτώσει 21 ανθρώπους. Ήταν ένας αξιοσέβαστος αριθμός αυτός που προκαλούσε σεβασμό και δέος ακόμη και στην Άγρια Δύση.

Η Ιστορία ωστόσο λέει πως τα επιβεβαιωμένα θύματα του φοβερού παράνομου ήταν τέσσερα εκτός από τον σιδερά στην Αριζόνα. Δυο από αυτά ήταν οι δεσμοφύλακες του στις φυλακές της κομητείας Λίνκολν, τους όποιους σκότωσε λίγο πριν τον κρεμάσουν αλλά αντί αυτού κατάφερε και δραπέτευσε ξανά.

Μετά το πέρας του πολέμου των συμμοριών ο Μπίλι έζησε το επόμενο διάστημα ανάμεσα στα τραπέζια του πόκερ, κλοπές ζώων και μικροδουλειές στα σαλούν.

Πατ Γκάρετ

Ήταν 21 ετών όταν δέχθηκε να συναντηθεί με τον νέο σερίφη, έναν πρώην μπάρμαν, που πριν του κολλήσει ο δήμαρχος το σήμα στο πέτο, έκλεβε αγελάδες και κυνηγούσε Βίσονες. Το όνομά του ήταν Πατ Γκάρετ και λέγεται ότι ήταν φίλοι με τον Μπίλι στα χρόνια της παρανομίας. Το ραντεβού ορίστηκε σε ένα άδειο σαλούν. Όταν ο Μπίλι μπήκε μέσα, ο Γκάρετ πυροβόλησε. Ή έτσι υποτίθεται ότι έγινε, αν πιστέψει κανείς τη βιογραφία «Η αληθινή ιστορία του Μπίλι δε Κιντ» που συνέγραψε ο σερίφης με τη βοήθεια ενός περιπλανώμενου δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με τουλάχιστον τρεις μαρτυρίες, ίσως εκείνη η συνάντηση στο άδειο σαλούν δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και ο Μπίλι δεν έπεσε από το όπλο του παλιού του φίλου