Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Ο λυκάνθρωπος του Μπέντμπεργκ

Ιστορία ενός Λυκανθρώπου

Το έτος 1589 σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας, το Μπέντμπεργκ επικρατούσε πανικός. Ένας λύκος κατασπάραζε ανθρώπους και κανείς δεν ήταν ασφαλής.

Μια ομάδα κυνηγών πήρε τελικά την γενναία απόφαση να κυνηγήσουν τον λύκο και να τον σκοτώσουν. Περπατούσαν για ώρες μέσα στο δάσος, ώσπου έπεσαν μπροστά σε μια φρικιαστική εικόνα. Ένας άντρας σκότωνε το θύμα του και όταν τους αντιλήφθηκε, αυτός άρχισε να μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο. Οι κυνηγοί τον αιχμαλώτισαν και τον έφεραν μπροστά στη δικαιοσύνη.

Η ιστορία που διηγήθηκε εκεί κυκλοφόρησε σε 16σελίδα βιβλιαράκια, που πέρασαν τα σύνορα της Γερμανίας και έγιναν γνωστά ακόμη και στην Βρετανία. Η ιστορία είχε τίτλο <<Η καταραμένη ζωή και ο θάνατος του Σταμπ Πίτερ>> και έγινε φοβερά δημοφιλή.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Σταμπ ομολόγησε μόλις τον έδεσαν στο τραπέζι των βασανιστηρίων, πριν ακόμα τον αγγίξουν. Τους είπε ότι στην ηλικία τον 12, έκανε τελετές μαύρης μαγείας και κάλεσε τον διάβολο, ο οποίος του προσέφερε μια μαγική ζώνη που του επέτρεπε να μεταμορφώνεται σε <<λυσσασμένο λύκο δυνατό και άγριο με μεγάλα μάτια που μοιάζουν με φωτιές μες στην νύχτα. Μεγάλο στόμα με κοφτερά δόντια και ένα σώμα τεράστιο>>.

Επιθέσεις του λυκανθρώπου

Έψαξαν για την ζώνη όμως δεν την βρήκαν και κατέληξαν ότι είχε εμφανιστεί και πάλι ο διάβολος και την είχε πάρει πίσω, όταν συνέλαβαν τον Σταμπ. Όταν αυτός μεταμορφωνόταν σε λύκάνθρωπο είχε την ακόρεστη πείνα για ανθρώπινη σάρκα. Στην αρχή έτρωγε μόνο ζώα, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό και επιτέθηκε και σε ανθρώπους. Αποκάλυψε πως είχε φάει 14 παιδιά, ακόμα και τον ίδιο του τον γιο και δύο έγκυες γυναίκες.

Η ζώνη του έδινε μεγάλη σεξουαλική επιθυμία. Ισχυρίστηκε ότι είχε δεκάδες ερωμένες, ανάμεσα στους δαίμονες που του έστελνε ο διάβολος από την κόλαση. Ούτε η κόρη, ούτε η αδελφή του, ξέφυγαν από από την προσοχή του μάλιστα η κόρη έμεινε και έγκυος. Γέννησε ένα αγόρι το οποίο έφαγε ο Σταμπ.

Η κόρη του και μία γειτόνισσά του, η Καταρίνα Τραμπ, κατηγορήθηκε από τους δικαστές ότι συμμετείχαν στις δολοφονίες ως πράκτορες του διαβόλου και καταδικάστηκαν σε θάνατο. Κάηκαν στην πυρά, ενώ ο Σταμπ, την 31η Οκτωβρίου του 1589, πέθανε αργά πάνω στον τροχό. Το κεφάλι τοποθετήθηκε πάνω σε ένα παλούκι και το άφησαν σε κοινή θέα για παραδειγματισμό.

Η Ιστορία του <<λυκανθρώπου>> αμφισβητήθηκε από τους ιστορικούς, που υποστηρίζουν ο Σταμπ είχε πέσει θύμα αντί-προτενσταντικής προπαγάνδας. Καθώς την εποχή εκείνη το προτεσταντικό Μπέντμπεργκ είχε καταληφθεί από καθολικούς άρχοντες, οι οποίοι μπορεί να χρησιμοποίησαν τον Σταμπ για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Στην περίπτωση που τα εγκλήματα του Σταμπ ήταν πραγματικά, τότε ήταν ένας από τους πρώτους και φονικότερους κατά συρροήν δολοφόνους που έχουν καταγραφεί.