Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Μπόνι και Κλάιντ:το ζευγάρι γκάνγκστερ που άφησε εποχή

Μπόνι και Κλάιντ

Όλα ξεκινούν γύρω στην δεκαετία του 30 όπου υπάρχει η ποτοαπαγόρευση και η μεγάλη οικονομική ύφεση του 29. Η Μπόνι ήταν 24 ετών, ο Κλάιντ 25 όταν θα έρθει και το τέλος τους. Στα 2 χρόνια δράσης τους είχαν συνολικά σκοτώσει 11 άτομα (τα 9 εξ αυτών ήταν αστυνομικοί).

Οι δυο τους ήταν αρχηγικά μέλη της λεγόμενης <<συμμορίας Μπάροου>>. Αν και σήμερα είναι γνωστοί για 12 ληστείες τραπεζών οι δυο τους συνήθιζαν να ληστεύουν μικρά καταστήματα και αγροτικά βενζινάδικα. Ακόμη και κατά την διάρκεια της ζωής τους, η προβολή στον τύπο ήταν διαφορετική από την φτωχική πραγματικότητα της ζωής τους στο δρόμο. Η Μπόνι μπορεί να ήταν παρούσα σε 100 ή περισσότερα κακουργήματα που ήταν σύντροφος του Κλάιντ αλλά δεν ήταν ένας δολοφόνος με πολυβόλο, όπως απεικονιζόταν στην εφημερίδες και στα περιοδικά εκείνης της εποχής. Όπως κατάθεσε αργότερα ο W. D. Τζόουνς (Μέλος της συμμορίας) ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί ότι την είχε δει να πυροβολεί σε όργανα του νόμου.

Μπόνι

Στις 23 Μαΐου 1934 μοιραία ήρθε το τέλος τους, οι δυο τους πέφτουν σε ενέδρα που δεν είχε σκοπό στην σύλληψη τους αλλά την εκτέλεση τους. Οι αστυνομικοί με επικεφαλής τον ρέιντζερ Φρανκ Α. Χάμερ γαζώνουν την Φορντ με 187 σφαίρες. Δεν πρόλαβαν να ανταλλάξουν ούτε έναν πυροβολισμό, αφού τα όπλα τους ήταν στο πορτ μπαγκάζ. Μέσα στο αυτοκίνητο των δυο κακοποιών, βρέθηκαν μια καραμπίνα, ένα ρεβόλβερ, ένα σαξόφωνο και ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς.

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από 80 χρόνια άλλα ο μύθος των δυο κακοποιών διεγείρει την φαντασία και συναρπάζει πολύ κόσμο.