Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Μια ασυνήθιστη φιλία κροκόδειλου και ανθρώπου

Κροκόδειλος Pocho

Πριν από περίπου 20 χρόνια, ένας τεράστιος κροκόδειλος πυροβολήθηκε από αγρότη και κείτονταν αβοήθητος στις όχθες του ποταμού Parasmina, στην Κόστα Ρίκα, μέχρι που συνέβη κάτι φανταστικό.

Ο Chito Shedden κάτοικος της περιοχής βρήκε το πληγωμένο ζώο σε τραγική κατάσταση και αποφάσισε να τον βοηθήσει. Τον ονόμασε Pocho και αφιερώθηκε αποκλειστική στην ανάρρωση του. <<Ήθελα να νιώσει πως υπάρχει κάποιος που τον αγαπάει και δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι κακοί» ανέφερε ο Chito στους The Tico Times. «Αγαπάω όλα τα ζώα και ιδιαίτερα όσα έχουν υποφέρει.>>

Όταν καλυτέρεψε ο Pocho τον πήγε πίσω στο ποτάμι αλλά προς μεγάλη του έκπληξη τον βρήκε το επόμενο πρωί να κοιμάται στην βεράντα του! Έτσι με την άδεια του Υπουργείου περιβάλλοντος και την βοήθεια του κτηνίατρου, ο Chito πέρασε δύο δεκαετίες φροντίζοντας τον Pοcho.

Οι επιστήμονες καθώς και οι τουρίστες έμειναν σαστισμένοι από αυτήν την ασυνήθιστη φιλία. Για να φανταστείτε δεν έπαιζαν μόνο και έκαναν μπάνιο μαζί, αλλά ο Pocho έτρεχε κάθε φορά που ο Chito τον φώναζε το όνομα του!

Το 2011 , ο Pocho πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 50 ετών.