Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Μαύρος Ιππότης: Ένα άγνωστο διαστημικό αντικείμενο

Ο Δορυφόρος Μαύρος Ιππότης

Για περισσότερα από 50 χρόνια βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη αλλά ουδείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι. Το όνομα του είναι Μαύρος Ιππότης πιθανώς λόγω του χρώματος του και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι ηλικίας 13.000 ετών και εξωγήινης προέλευσης.

Η ιστορία του <<Μαύρου Ιππότη>> ξεκινάει από το μακρινό 1954, όταν εφημερίδες δημοσίευσαν αφιερώματα για τον εν αποστρατεία επισμηναγού Donald Keyhoe, που ενδιαφερόταν παράλληλα για θέματα εξωγήινου πολιτισμού και UFO. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του η αεροπορία των ΗΠΑ είχε εντοπίσει στην τροχιά της γης δύο δορυφόρους, παρά το γεγονός ότι εκείνη την εποχή κάνεις δεν είχε την τεχνολογία να θέσει σε τροχιά τεχνητούς δορυφόρους. Τον Φεβρουάριο του 1960 δημοσίευμα του περιοδικού Time έκανε λόγο για άγνωστο αντικείμενο το όποιο αρχικά θεωρείτο Σοβιετικός δορυφόρος κατασκοπείας.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το μυστηριώδες αντικείμενο που βρίσκεται στον μακρύ κατάλογο των φαινομένων που παραμένουν ανεξήγητα παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας. Κάποιες θεωρίες που σχετίζονται για τον Μαύρο Ιππότη θέλουν τον μεγάλο εφευρέτη Νικόλα Τέσλα, να έχει λάβει επαναλαμβανόμενο ραδιοσήμα από τον δορυφόρο το 1899, ενώ το ίδιο σήμα ισχυρίζονται ότι έλαβαν και Νορβηγοί ραδιοερασιτέχνες τη δεκαετία του 1920.

Πάντως εκτός από τις θεωρίες συνωμοσίας υπάρχουν και θεωρίες από τους επιστήμονες που θεωρούν ότι ο εν λόγω <<δορυφόρος>> μάλλον αποτελείται από μια συστάδα συντριμμιών, κληρονομιά της εποχή του αγώνα των υπερδυνάμεων για την κατάκτηση του διαστήματος, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται απλώς για μια οφθαλμαπάτη.