Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Μάικ το ακέφαλο κοτόπουλο που κατάφερε να ζήσει για 2 χρόνια

Μάικ το κοτόπουλο

Λίγοι θα να είναι αυτοί που έχουν ακούσει την ιστορία του Μάικ, του ακέφαλου κοτόπουλου που κατάφερε να ζήσει για δυο περίπου χρόνια μετά τον αποκεφαλισμό του.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Σεπτεμβρίου του 1945 όταν ένας αγρότης, ο Λόιντ Ολσεν αποκεφάλισε όπως συνήθιζε, 40 κοτόπουλα για να τα πουλήσει. Ωστόσο η κατάσταση δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε, καθώς ένα κοτόπουλο από αυτά επέζησε μετά τον αποκεφαλισμό του. Το περίεργο τις υπόθεσης είναι πως όχι απλώς επέζησε για λίγες ώρες αλλά κατάφερε και έζησε και την επόμενη μέρα.

Η είδηση για το ακέφαλο κοτόπουλο έγινε γρήγορα πρωτοσέλιδο στην τοπική εφημερίδα, ενώ προσέλκυσε το ενδιαφέρων επιστημόνων του πανεπιστημίου της Γιούτα στις ΗΠΑ.

Το κοτόπουλο τρεφόταν με σταγονόμετρο, με την τροφή να είναι σε υγρή μορφή και να ρίχνεται απευθείας στον οισοφάγο. Ζωτικής σημασίας, επίσης, ήταν να του καθαρίζουν τη βλέννα από το λαιμό με μια σύριγγα.

Εξήγηση για το πως κατάφερε να επιζήσει ακέφαλο κοτόπουλο έδωσε ο Δρ. Τομ Σμάνλτερς, ειδικός στα κοτόπουλα στο Πανεπιστήμιο υου Νιουκάστλ. Όπως εξήγησε στα κοτόπουλα σε αντίθεση με τον άνθρωπο, ο εγκέφαλος είναι συγκεντρωμένος στο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οπότε το χτύπημα μπορεί να το αποκεφάλισε, αλλά στην ουσία δεν το άφησε χωρίς εγκέφαλο, ο οποίος και ελέγχει την καρδιά.

Τα δυο χρόνια που έζησε ο Μάικ, το ακέφαλο κοτόπουλο, είχε γίνει θέαμα με την οικογένεια Ολσεν να στήνει το δικό της Freak Show. Ο Μάικ έβγαζε περίπου τον μήνα 4.500 δολάρια.

Το ακέφαλο κοτόπουλο

Η επιτυχία του Μάικ έκανε πολλούς αγρότες της περιοχής να ζηλέψουν και να προσπαθούν να επωφεληθούν. Έτσι ξεκίνησαν να σφάζουν και αυτοί τα κοτόπουλα τους για να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα δίχως επιτυχία.

Τελικά, στις 17 Μαρτίου του 1947, ο Μάικ πνίγηκε από κάτι που τον τάισαν και άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.