Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Libra: Αρχές του 2020 το νέο κρυπτονόμισμα του Facebook

Κοινωνικό δίκτυο του Facebook

Το Facebook και ο ιδρυτής της Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχουν σχεδιάσει να κυκλοφορήσουν το νέο ψηφιακό κρυπτονόμισμα ονόματι libra στο πρώτο εξάμηνο του 2020, δίνοντας έτσι στους 2,4 δισεκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης την δυνατότητα να διεκπεραιώνουν συναλλαγές μέσω ανεξάρτητης εφαρμογής αλλά και των υφισταμένων WhatsApp, Messenger και Instagram.

Το libra σκοπεύει να τονώσει τα έσοδα της εταιρίας αλλά και να σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές ώστε να μην υπάρξουν ξανά φαινόμενα υποκλοπών προσωπικών δεδομένων, αφού ήδη διεξάγονται έρευνες για την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων από το αμερικάνικο κογκρέσο.

Το Libra σύμφωνα με τους αναλυτές σκοπεύει να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, καθώς ήδη συμμετέχουν σ’ αυτό 27 συνεταίροι στην εφαρμογή libra Assocation, Από την Mastercard μέχρι και την μη κερδοσκοπική οργάνωση Mercy Corps. Με το libra, οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να διεκπεραιώνουν μεταξύ τους συναλλαγές και να αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες μέσω των υφιστάμενων εφαρμογών του. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico, το παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα θα είναι διαθέσιμο σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Τα νέα ηλεκτρονικά πορτοφόλια θα προσφέρονται στους χρήστες από την θυγατρική του Facebook με ονομασία Calibra. Η Calibra θα είναι συνδεδεμένη με τις πλατφόρμες μηνυμάτων της Facebook, το Messenger και το WhatsApp. Εκεί θα μπορούν οι χρήστες να αποταμιεύουν, να αποστέλλουν και να ξοδεύουν Libras.

Απ’ ό,τι φαίνεται, το Facebook εκτιμά ότι μπορεί να έχει έσοδα και από τις υπηρεσίες μηνυμάτων της μέσω συναλλαγών και πληρωμών, κάτι που ήδη γίνεται σε κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η WeChat.