Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Η “φούσκα” της Κλιματικής αλλαγής

Κλιματική αλλαγή

Τι ισχύει για την Κλιματική αλλαγή, αλήθεια η ψέμα? Η επικρατούσα επιστημονική άποψη μέχρι πρότινος για την υπερθέρμανση του πλανήτη ήταν ότι αυτή προκαλείτε από το διοξείδιο του άνθρακα (CO2 ) που ως υποπροϊόν της ανθρώπινης δραστηριότητας αυτή μολύνει την ατμόσφαιρα της Γης.

Όσοι υποστηρίζουν το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” ισχυρίζονται ότι το (CO2 ) παρεμποδίζει την διαφυγή της θερμότητας στο διάστημα, στο ύψος τον περίπου 6 χλμ. όπου την ανακλά πίσω στην Γη. Κατά αυτόν τον τρόπο ισχυρίζονται πως εγκλωβίζεται θερμότητα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, όπως θα συνέβαινε μέσα σε ένα θερμοκήπιο, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε τώρα σε υπερθέρμανση.

Ακούγεται λογικό, όμως, στα θερμοκήπια, η θερμότητα δεν οφείλεται στις ιδιότητες αντανάκλασης του γυαλιού, αλλά στον κακό αερισμό του χώρου. Εάν εισαγόταν ψυχρότερος αέρας σ’ ένα θερμοκήπιο, η θερμοκρασία θα προσαρμοζόταν σε αυτή του περιβάλλοντος.

Η θάλασσα, οι ωκεανοί εκλύουν από μόνοι τους διοξείδιο του άνθρακα, σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αποθηκεύουν σε χαμηλότερες. Όταν οι ωκεανοί είναι το 80% του πλανήτη μας, η ανθρώπινη δραστηριότητα, φαντάζει απειροελάχιστης δυναμικότητας, να ελέγξει την κλιματική αλλαγή!