Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Codex Seraphinianus: Το ποιο περίεργο βιβλίο στον κόσμο

Περίεργο βιβλίο

Το 1981 γράφτηκε ένα από τα ποιο περίεργα βιβλία από τον Ιταλό καλλιτέχνη, αρχιτέκτονα και βιομηχανικό σχεδιαστή Luigi Serafini. Το βιβλίο με τίτλο Codex Seraphinianus παραμένει μέχρι και σήμερα ένα μυστήριο.

Γεμάτο με περίεργες απεικονίσεις, το βιβλίο είναι γραμμένο σε μια γλώσσα που δεν υπάρχει και δεν μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί. Το βιβλίο περιλαμβάνει όλα τα είδη των εικόνων, και έχουν σχεδιαστή με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πως ο ερευνητής μελετά τα εξωγήινα όντα και την φύση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εγκυκλοπαίδεια, που αντικατοπτρίζει μέσω ενός εξωγήινου κόσμου τη δική μας εποχή ενώ κάθε κεφάλαιο ασχολείται με τις βασικές πτυχές ενός σουρεαλιστικού τόπου, συμπεριλαμβανομένης της χλωρίδας, της πανίδας, της επιστήμης, των μηχανημάτων, με διάφορα παιχνίδια και την αρχιτεκτονική.

Περίεργη Σελίδα

Η λέξη “Codex” στον τίτλο σημαίνει “βιβλίο” (από το λατινικό caudex), και το «Seraphinianus» προέρχεται από το επώνυμο του συγγραφέα, Serafini (που στα ιταλικά, αναφέρεται στα σεραφείμ). Κυριολεκτικά, Codex Seraphinianus σημαίνει το βιβλίο του Serafini.

Το παράξενο αλφάβητο είναι σπαρμένο στις 360 σελίδες του βιβλίου και δεν έχει ακόμα δοθεί ακόμη κάποια εξήγηση και προκαλεί πονοκεφάλους σε φημισμένους γλωσσολόγους.