Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

Blitzkrieg και Pervitin – Θανάσιμος συνδυασμός

Ομιλία του Χίτλερ

Στις 1η Σεπτεμβρίου 1939 έως τις 2 Σεπτεμβρίου 1945 η ανθρωπότητα γνώρισε την χειρότερη πολεμική σύγκρουση με περίπου 80εκατομμυρια νεκρούς. Θεωρείται η συνέχεια του Α ‘ παγκόσμιου πολέμου μιας και οι χώρες που τον προκάλεσαν ήταν οι ίδιες, κυρίως όμως βασική αιτία του πολέμου ήταν οι σκληρή όροι που επιβλήθηκαν στην ηττημένη Γερμανία από την συνθήκη Βερσαλιών και η τάση από τις χώρες του Άξονα να κυριαρχήσουν τον κόσμο.

Έτσι ο Γερμανικός στρατός εισβάλει πρώτα στην Πολώνια με το πρόσχημα την παραχώρηση του Δάντσιχ(Γκντανσκ) καθώς και άλλων μικρότερων απαιτήσεων. Στον πόλεμο που ξεκινούν οι Γερμανικές δυνάμεις δεν ήταν μόνο το Blitzkrieg(κεραυνοβόλος πόλεμος) που θα γνωρίσουν οι εμπόλεμες δυνάμεις για πρώτη φορά. Ένα ναρκωτικό(Pervitin) λέγεται ότι ήταν το κρυφό όπλο των Γερμανών για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες ενός τέτοιου πολέμου. Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας Norman Ohler με το βιβλίο του Der Totale Rausch, το Pervitin το οποίο αποτέλεσε την πρώιμη μορφή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης χορηγήθηκε κατά εκατομμύρια σκευάσματα στους Γερμανούς στρατιώτες για να είναι αισιόδοξοι και να βρίσκονται σε μόνιμη εγρήγορση.

To φάρμακο χορηγούνταν στους στρατιώτες είτε με μορφή σοκολάτας που το περιείχε είτε με ενέσιμη μορφή κάτι που τους έκανε να πολεμούν χωρίς να έχουν ανάγκη να κοιμηθούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Ohler στο βιβλίο του το ίδιο σκεύασμα οι παράγωγα του χορηγήθηκαν μετά και σε Αμερικάνους και Άγγλους στρατιώτες.

Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη