Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

5G Θα μας επηρεάσει θετικά ή αρνητικά?

5G Δίκτυα

Το πρώτο ίντερνετ στην κινητή τηλεφωνία το είδαμε στα 3G δίκτυα , Οι απαιτήσεις όμως μεγάλωσαν και έτσι φτάσαμε αισίως στο 4G με τις ταχύτητες λήψης να φτάνουν στα 200mbs. Αυτό που προσφέρει το 4G είναι μεγαλύτερες ταχύτητες από τους προκατόχους του, παρακολούθηση video και live streaming, μεγαλύτερο επίπεδο της πληθυσμιακής κάλυψης.

Όσο όμως οι απαιτήσεις των νέων εφαρμογών μεγαλώνουν φαντάζει βέβαιο πως θα έρθει και η εξέλιξη των ασύρματων τηλεφωνικών δικτύων. Στον ορίζοντα γι’ αυτόν τον λόγο είναι το 5G το όποιο φτάνει σε ταχύτητα 10gbs, προβλέπεται να εμφανιστεί στα μέσα του 2020. Σε πρώτη φάση σαν συμπλήρωμα του 4G καθώς οι συσκευές smartphone που υποστηρίζουν αυτό το δίκτυο παρουσιάζονται δειλά μέσα στο 2019 και κυρίως η κάλυψη από τις νέες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Ίσως το 5G για μερικούς να είναι οι κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας, Αμάξια χωρίς οδηγό, εικονική πραγματικότητα, <<έξυπνες>> πόλεις, ρομπότ όλα θα χρειάζονται το 5G. Ένα τέτοιο δίκτυο μπορεί όμως να κρύβει και κάποια σκοτεινά σημεία. Με συχνότητες εκπομπής που φτάνουν και τα 30GHz είναι βέβαιο πως θα αυξήσουν και των αριθμό των κεραιών, αυτό με βάση μια ομάδα επιστημόνων έχει ως αποτέλεσμα ο ανθρώπινος οργανισμός να εκτίθεται σε επικίνδυνη ακτινοβολία που ως αποτέλεσμα θα έχει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, ελλείψεις στη μάθηση και τη μνήμη, νευρολογικές διαταραχές και αρνητικές επιπτώσεις στη γενική ευημερία των ανθρώπων. Προτείνουν την αναστολή της ανάπτυξης των δικτύων 5G μέχρι έως ότου οι πιθανοί κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον να έχουν διερευνηθεί πλήρως από επιστήμονες ανεξάρτητους από τη βιομηχανία.

Το τι θα ισχύσει για τα δίκτυα 5G ειδόμεν.