Τα Παράδοξα των καιρών

Ιστότοπος Εναλλακτικής Ενημέρωσης

10 τροφές που πολεμούν τις φλεγμονές και τον πόνο

Αντιφλεγμονώδη Φρούτα

Κάποιες τροφές αποδεικνύονται η καλύτερη θεραπεία για την αντιμετώπιση των φλεγμονών και έχουν και καταπληκτική γεύση, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Πολύ περισσότερο, αυτές οι θεραπείες δεν προκαλούν τις παρενέργειες που προκαλούν τα περισσότερα αναλγητικά.

Η λίστα με τις 10 καταπληκτικές τροφές που καταπολεμούν τις φλεγμονές και τον πόνο.

Μύρτιλα.

Είναι εξαιρετικά αντιφλεγμονώδη. Αυξάνουν εκείνες τις πρωτεΐνες που λόγω γήρατος μειώνονται στον οργανισμό και η έλλειψή τους δημιουργεί φλεγμονές, πόνους, και βλάβες στον ιστό.

Κεράσια.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την ασπιρίνη όταν πονάνε, τα ξινά κεράσια έχουν δέκα φορές περισσότερη αναλγητική δράση.

Πιπέρι Καγίεν.

Ελαττώνει την ένταση της φλεγμονής λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους ουσίας, της καψαϊκίνης.

Σκουροπράσινα Λαχανικά.

Λαχανικά όπως το kale (είδος αγριολάχανου) και το σπανάκι περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλκαλικών όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Αυτά βοηθούν την χημική ισορροπία του σώματος για να ανακουφιστεί από την φλεγμονή.

Λιναρόσπορος και λινέλαιο.

Ο λιναρόσπορος περιέχει πολλά φυτικά έλαια που βοηθούν στην αντιμετώπιση των φλεγμονών. Επίσης οι φυτικές του ίνες μειώνουν την πείνα και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Ginger.

Το Τζίντζερ έχει αποδειχθεί καλύτερο από πολλά γνωστά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, ενώ παράλληλα το τσάι από τζίντζερ φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Βατομουρα και φράουλες.

Όπως και τα κεράσια έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση.

Κουρκουμάς.

Μειώνει τον πόνο και δρα κατά των φλεγμονών χωρίς παρενέργειες. Επίσης βελτιώνει την υγεία του δέρματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό.